Flytta

 

När du skall lämna din lägenhet säger du upp avtalet. Detta skall göras skriftligt. Du har alltid tre hela månaders uppsägningstid, detta regleras genom lagstiftningen. Om du önskar lämna lägenheten tidigare än då de tre månaderna gått noterar vi detta som ett önskemål och försöker hjälpa till men utan att lämna några som helst garantier. Det är den nya hyresgästen som avgör om de vill ta lägenheten tidigare eller inte.

 

Då vi mottagit din uppsägning publicerar vi din lägenhet på vår hemsida, därefter är det dags att visa lägenheten för ny hyresgäst. Antingen väljer du att visa lägenheten själv eller låter du oss göra det. Du är skyldig att visa lägenheten efter uppsägningen - självklart försöker vi hitta en tid som passar dej.

 

Ta gärna kontakt med din hyresvärd för att göra en förbesiktning av din lägenhet så snart som möjligt. Skulle det finnas skador i lägenheten som är onormalt slitage har du då en chans att själv åtgärda dem.

 

Då det är dags att flytta ska du senast lämna lägenheten sista vardagen kl. 12.00. Du har rätt att lämna en nyckel till ny hyresgäst, resten ska du lämna till din hyresvärd.

 

Flyttstädning

En flyttstädning innebär att samtliga ytor i bostaden och tillhörande utrymmen ska vara mycket väl städade och rengjorda.  Var noga med flyttstädningen, bristande städning kan vara en anledning till att vi skickar en räkning efter flytt.

 

Nedan finns ett underlag för besiktning som du kan ladda hem för att se vad vi kommer att granska. 

Råd och tips inför flytten

Nedan finns även  en broschyr från Fastighetsägarna Syd med bra tips och råd inför flytten. 

Hitta till Björnbärsvägen 4A-E

Hitta till Segerstadsvägen 9A-F

Stenlyckebo Fastigheter AB | Adress: Ängeltoftavägen 233, 262 91 Ängelholm | Org.nr: 556683-7877 | Bankgiro: 5540-1350